Van wond tot wonder

Een lezing over vergeving.

Deze lezing is doorspekt met mijn persoonlijke levensverhaal waar de toehoorder zich op bepaalde momenten in kan herkennen. Te veel uitweiden over mijn verleden in dit schrijven ga ik niet doen, woorden zijn namelijk scheppend en mijn verleden bezie ik vandaag als een verrijking.

Door het proces van vergeving aan te gaan werd de wrok die ik in mij droeg vervangen door vrijheid en vreugde! Een wonder! Ik heb anders gekend.

Door de dingen die mij zijn overkomen heb ik mij jarenlang geïdentificeerd als slachtoffer. Een ieder had het gedaan behalve ik. Mijn gedrag, dat niet goed was voor mijzelf laat staan voor de ander, moffelde ik weg onder de noemer ‘komt door mijn disfunctionele opvoeding´. Een soort vrijkaart om niet naar eigen tekortkomingen te hoeven kijken. Jaren rijgen zich aaneen waarin ik mij door het leven sleep met allerlei overlevingsmaskers op. Een ieder dacht dat ik een dappere dame was, altijd klaar staand voor een ander. Sociaal bewogen, enthousiast, ik haalde zelfs daklozen in huis. Maar van binnen ging ik langzaam maar zeker dood. Ik had een geheim, en dat geheim hield ik als een kurk onder water. Op het moment dat ik mijn geheim heb durven uit spreken, ontstond er ruimte voor mijn helingsproces.

Vergeven gaat over onszelf.
Vergeven gaat over allerlei zaken in ons leven. Van trauma tot simpele dagelijkse ervaringen met naasten (schoonmoeder, ex, collega, baas, jezelf) waar je niet mee over weg kan. Bewust en onbewust kan de negatieve ervaring zich omzetten in wrok. Wrok heeft een negatieve werking op je lichaam en geest.

Vergeven gaat over de wrok die in jou leeft te voelen, te benoemen om daarna deze los te laten.
Je neemt daarmee de macht over je eigen leven terug.
De weg van vergeving is een innerlijk schoonmaak proces.
Het begint dan ook met de blik naar binnen te richten. Daar kom je niet alleen je onverwerkte emoties en valse overtuigingen tegen maar ook de Bron van onvoorwaardelijke Liefde waarmee je onlosmakelijk mee verbonden bent. Een ieder van ons draagt namelijk een vonkje Bron in zich.
Wat in de weg staat om de ander te vergeven is het ego. Het ego wil graag de beschuldigende vinger naar buiten blijven wijzen. Hij of zij is de schuld dat ik mij zo ellendig voel.
De ander is wel de aanleiding geweest, maar is niet verantwoordelijk voor jouw gevoelens, dat ben jezelf!

Mocht je mijn verhaal ‘Van Wond naar Wonder’ willen horen dan ben je van harte welkom om mij uit te nodigen.
Zie ook: Waar worden de lezingen/spirituele bijeenkomsten gehouden!