Recensies cursus meditatief schilderen

Gabriëlle’s enthousiasme werkt op alle fronten aanstekelijk, toen ze aangaf cursus te gaan geven in meditatief schilderen aarzelde ik geen moment en heb me opgegeven. 
Een cadeautje aan meZelf: hoe ga ik dit ervaren en wat gaat er uit mijn handen komen…op avontuur…vertrouwen op Gabriëlle haar begeleiding en vertrouwen op het proces wat zich gaat ontvouwen.
Ik ben kleurendoof, oftewel ik heb moeite om kleuren te benoemen. Vooral als ze dicht bij elkaar zitten qua tint of in het overloopgebied zitten van de ene naar de andere kleur. Dus voor mij een echte uitdaging om met verf aan de slag te gaan!
De geleide meditatie bracht mij direct bij de plek waar ik mijzelf zie wonen. Het is Gabriëlle haar kracht om je je doel op vele vlakken te laten visualiseren én hoe je dat op je doek tot uitdrukking kan brengen.
In 8 weken tijd werd het een reis naar binnen, een ontdekkingsreis hoe ik in verbinding sta met meZelf.
Na 8 weken was mijn schilderij nog niet klaar, en die van mijn medecursisten ook niet. Samen zijn wij bij één van hen thuis verder gegaan…iedere week een moment voor onszelf…verstilling en creëren….en Gabriëlle is er al die keren in gedachten bij (geweest).

Sandra Blankenberg

Afgelopen maart heb ik bij Gabrielle een workshop gevolgd. Mijn wens was en is, om helemaal tot mezelf te kunnen komen. Wie ben ik en wat wil ik? Het contact met Gabrielle heb ik als zeer prettig ervaren. Meteen voelde ik me op m’n gemak bij haar. Iedere bijeenkomst startte we met een meditatie. Hierdoor heb ik mijn veilige, prettige plaats gevonden. Ieder stipje op mijn schilderij staat voor een mede ik. Al die ikken zijn belangrijk, en hebben regelmatig nut. Het is alleen de kunst om zelf de regie te houden. Zodat je niet door een mede ik overreden wordt.
Het stippen doe ik nog steeds, iedere week. Het geeft me rust en voldoening.
Het is zeker een aanrader om je licht eens op te gaan steken bij Gabrielle. En op ontdekking te gaan in jezelf.
Want het belangrijkste in je leven is, dat je van jezelf houd. En dat je weet dat je de moeite waard bent.

Marion Gesell

De mediatieve schildercursus heeft mijn wereld verrijkt met een betoverende reis, ver boven mijn verwachtingen. Het was een hele fijne ervaring, die me leerde hoe ik de rust in mezelf kan hervinden en creativiteit als mijn persoonlijke sleutel kan gebruiken om antwoorden te vinden en mijn innerlijke sereniteit te herstellen. De warme meditaties vooraf, de duidelijke begeleiding en de band die we als groep opbouwden, hebben mijn hart verwarmd tijdens onze gezamenlijke ontdekkingstocht. Deze is niet tot stilstand gekomen voor mij. Ik blijf nog steeds de rijke vruchten plukken van alles wat ik heb geleerd en ervaren.

Petra Oudenbosch

Met deze cursus heb ik nieuwe ervaringen opgedaan waar ik graag mee verder wil. Het is mij erg goed bevallen.

Met een ontspannen sfeer die ten goede kwam bij het dotten en er werd niet gesproken tijdens het dotten wat ik erg prettig vond i.v.m. de concentratie die ik er voor nodig heb.

Door wat Gabrielle vertelt, stuurt ze je een bepaalde kant op die je in je werk tot uiting kan laten komen.
Hier heb ik veel aan gehad en ik kijk alweer uit naar de volgende cursus van Gabrielle. 

Els

Een hele fijne cursus in kleine groep. Heerlijk rustig en geïnspireerd door Gabrielle een werkstuk gemaakt waar ik uiteindelijk zelf versteld van stond.

Michèle 

Ontzettend genoten van deze cursus meditatief schilderen bij Gabriëlle, een bijzonder getalenteerde vrouw met in het bijzonder haar Mystic Dot Art!

Ik keek ernaar uit om op woensdagochtend heerlijk aan te schuiven en mezelf onder te dompelen in het creatieve proces, wat steeds begon met koffie of thee een goed gesprek en daarna via visualisatie/meditatie het proces van creatie in te duiken, de verstilling en de tijdloosheid te ervaren.

De ruimte, de rust, het resultaat (nog niet af) maar dat is het mooie. Het is een reis die verder gaat in de tijd net zolang als dat nodig is… 

Petra